„Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол в петото издание на „Четем заедно…“

„Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол ще събере любителите на книгата и търсачите на истината в петото издание на „Четем заедно…“ на 15 октомври 2019 г.

Инициативата предоставя възможност на обичащите книгите да обсъдят своите любими произведения в приятна приятелска обстановка и се провежда всеки месец като в предварително допитване във Facebook страницата на Православния център, се избира книга за следващата среща.

В анкетата за избор на книга за „Четем заедно…“ – 5 бяха предложени за гласуване „Къде отиваш пътнико“ на Ивинела Самуилова, „За мишките и хората“ на Джон Стайнбек, „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски, „Човекът в търсене на смисъл“ на Виктор Франкъл и „Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол, която спечели читателския вот.

Преди повече от 150 години светът за пръв път бива едновременно пленен и озадачен от историята за малкото момиченце Алиса, което пада в заешка дупка и се озовава в приказен свят, населен със странни същества като Лудия Шапкар, Чешърския котарак, Мартенския заек, Бялата и Червената кралица.

„– Бихте ли ми казали, моля, накъде трябва да продължа оттук?

– Това до голяма степен зависи от това къде искаш да отидеш.

– Не ме е особено грижа къде.

– Тогава няма значение накъде ще тръгнеш.

– Стига да стигна някъде…

– О, със сигурност ще стигнеш, стига да вървиш достатъчно дълго.“

Очакваме Ви на 15 октомври 2019 г. (вторник) от 16.30 ч. в Православния център „Проф. Тотю Коев“, за да поговорим за чудния свят, който се открива във всеки един от нас.

Петимата от най-активните участници в дискусията ще получат тематичен мини книгоразделител „Алиса в страната на чудесата“.

СПОДЕЛИ