Благотворителен Рождественски базар

На Въведение Богородично откриваме нашия трети благотворителен Рождественски базар

 

пингвини

На 21 ноември 2021 г., Въведение Богородично и Ден на християнското семейство, поставяме начало на нашия благотворителен Рождественски базар!

В края на 2021 г. за трета година правим нашия празничен базар, който е част от кампанията ни „От сърце – за протегнати ръце“ (#ХОБИсКАУЗА). Чрез благотворителната продажба на картички и други сувенирни изделия набираме средства за нашата социална дейност (дякония).

Днес, повече от всякога имаме нужда от ближния. Заедно можем да творим добро! И през тази година, въпреки изпитанията, подадохме ръка на хора, изпаднали в беда. Чрез нашата инициатива закупувахме храна, учебни пособия, подпомагахме изпаднали в трудно положение. След дългата изолация, дарихме две безплатни пътувания на възрастни хора от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново и две пътувания на хората от Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец.

Празнични картички, ангели и кукли от вълна, декорация за дома, везани торбички, плетени изделия – това са само част от изделията, които ще намерите на нашия базар. Голяма част от изделията са изработени талантливия координатор на фондацията Диана Николова, включиха се доброволци – с красиви изделия, изработени от талантливите им ръце, с огромна радост и благодарност разказвахме историите на споделеното добро!

В подкрепа на благотворителната ни инициатива #ХОБИсКАУЗА се включи и Ани Вълева един от доброволците на фондацията и създател на „Ангелофания от хартия“. Последвайте страницата и изберете ангел, изработен от Ани, децата, участници в „Ангелски работилници“ и хора с добри сърца.

Всички изделия, които участват в благотворителния ни базар са ръчно изработени с много старание и любов! А създаденото с любов, носи радост и любов!

Какво Ви очаква в нашия Рождественски благотворителен базар?

Ангели и кукли

За историята на част от ангелите и куклите и как долетяха при нас, можете да прочете в „Цветна история за доброто“ и историята зад „Ангелофания от хартия“.

Картички, изработени от Диана Николова, доброволци, а част от тях ни дадоха повод да разкажем още една история за доброто.

Плетени изделия и везани торбички, изработени от нашите приятели от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново.

Аксесоари за коса, дарени за базара ни от Габриела Станчева от Горна Оряховица.

Книгоразделители, изработени от децата в неделното училище при храм „Св. Троица“ в Стара Загора, които подкрепиха нашата благотворителна инициатива „От сърце – за протегнати ръце“ (#ХОБИсКАУЗА).

Как можете да закупите изделие от базара?

Тази година, поради усложнената епидемична обстановка, базарът ни ще се проведе онлайн – чрез Facebook-магазина на страницата на фондация „Дякония и мисия“..

Посетете Facebook страницата ни и магазина, който се намира в горен десен ъгъл.

Посетете колекциите и изберете изделие. Свържете се с нас чрез бутона за съобщения.

Ако живеете във Велико Търново, можете да ни посетите и лично да си изберете от нашите изделия в офиса ни във Велико Търново, ул. „Елин Пелин“ №6 всеки работен ден от 22 ноември 2021 до 23 декември 2021 г. от 10 до 16 ч.

За други населени места – изпращане по куриер (фирма по избор на клиента) и заплащане чрез наложен платеж.

Благодарим на всички, които дариха свои изделия и се включиха в начинанието ни!

СПОДЕЛИ