Благотворителна акция

Да подкрепим отец Иван от Нови хан и нуждаещи се от Велико Търново!

В сайта на Софийска света митрополия на 14 май 2020 г. беше публикуван апел за подкрепа на Дома за сираци на отец Иван в Нови хан. Дом за сираци “Свети Николай” започва да се гради през 1988 г. в двора на църквата “Света Троица” в с. Нови хан под управлението и контрола на Църковното настоятелство. За повече от 20 години през приюта са минали над 900 души, които са намерили подслон, топла храна и облекло. Тук нуждаещите се живеят, докато се устроят.

През месец октомври 2019 г. фондация „Дякония и мисия“ организира акция, в която се включиха няколко енории от Велико Търново, клуба на пенсионера и инвалида „Оптимист“ в Килифарево, бивши и настоящи студенти на Православния богословски факултет.

Надяваме се и сега да успеем да подпомогнем благородното начинание на отец Иван. Част от събраните продукти ще бъдат раздадени на нуждаещи се хора от енорията на храм „Св. Възкресение Христово“ във Велико Търново, с чието съдействие се осъществява благотворителната акция.

От какво имат нужда в приюта?
• олио, захар, консерви с готови ястия, консерви грах, гювеч и др., лютеница, пастет и др. подобни.
• Всички видове перилни и почистващи препарати.
• Важно! В приюта НЯМАТ нужда от дрехи!

Дарения за приюта на отец Иван се приемат в храм „Възкресение Христово“ (парк „Руски гробища“) – всеки ден от 9 до 17 ч. до 31 май 2020 г.

Можете да се свържите с нас на телефони: 0886 531753, 0886 490003.

 

СПОДЕЛИ