В очакване на Пасха

Срещите ни в Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец и ДСХ „Венета Ботева“ във Велико Търново

В двора на Дома за стари хора

На 14 април 2022 г. (четвъртък) с доброволци посетихме Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец. На тази дълго чакана среща, подарихме пано със снимки, които са запечатали моменти от пътуванията ни заедно през лятото на 2021 г. Паното е изработено от Диана Николова – координатор на Фондацията. За предстоящия празник потребителите на Защитеното жилище 1 и 2 получиха и комплекти за празнична декорация, която да изработят самостоятелно.

На 15 април 2022 г. с доброволци посетихме и ДСХ „Венета Ботева“ във Велико Търново. След отпадане на ограниченията във връзка с COVID-19, възстановихме петъчните си срещи в Дома за стари хора. След повече от две години, за първи път се събрахме заедно в залата за беседи. Диана Николова представи презентация, посветена на Великата седмица и Възкресение Христово. Срещата ни продължи в двора на Дома в непринуден и спонтанен разговор между възрастните хора с екипа на Фондацията и доброволците.

Ако желаете да се включите в нашите посещения в Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец, Дома за стари хора „Венета Ботева“ и Дневния център за стари хора във Велико Търново, можете да се свържете с нас чрез ЛС във Facebook страницата на фондация „Дякония и мисия“ или на електронна поща diakonia_mission@abv.bg.

 

Автор: фондация „Дякония и мисия“

СПОДЕЛИ