В седмото издание на „Четем заедно…“: „Три ябълки паднаха от небето“ на Нарине Абгарян

За седми път обичащите книгите ще обсъдят свое любимо произведение в приятна приятелска обстановка – този път в кафе-книжарница „Страница 394“.

„Четем заедно…“ е инициатива на православна фондация „Дякония и мисия“ и започна през декември 2018 г. В анкета във Facebook страницата на фондацията се предлагат заглавия, а читателите избират любимо произведение, на което да е посветена срещата.

За седмото издание бяха предложени за гласуване „1984“ на Джордж Оруел, „Три ябълки паднаха от небето“ на Нарине Абгарян, „За мишките и хората“ на Дж. Стайнбек, „Човекът, който имаше съвест“ на Съмърсет Моъм и „Великият Гетсби“ на Ф. Скот Фицджералд. С 57,1% надпреварата спечели книгата на младата арменска писателка Нарине Абгарян – „Три ябълки паднаха от небето“.

Нарине Абгарян, млада писателка от арменски произход, разказва омагьосващата история на малко селце високо в планината, на обитателите му, все чешити и особняци, на живота им като летопис на големите скърби, но и на щастието, което задължително е отредено на всеки от нас, стига да имаме волята да го дочакаме. В нея са вложени толкова много дух и душа, че ще ви стане топло и леко, сякаш отново сте в лоното на щастливото детство, в прегръдката на най-любим човек.

Ако сте останали без надежда, тази книга е за вас.

Вдъхновяващата история на Анатолия Севоянц ще събере почитателите си на 12 март 2020 г. от 18 ч. в уютната обстановка на кафе-книжарница „Страница 394“ (Велико Търново, ул. „Хаджи Димитър“ №27)!

Има хора, които променят историята! Но има и истории, които променят хората!

СПОДЕЛИ