Дарихме Пасхална радост

На Велика събота завърши благотворителната кампания на фондация „Дякония и мисия“, която премина под надслов „Пасхална радост“. Благодарение на отзивчивостта и оделотворената любов на десетки дарители над 50 нуждаещи се – бездомни, самотни и болни хора получиха радост в навечерието на Пасха!

На Велика събота топъл обяд и пакетирани храни, събрани по време на кампанията, получиха бездомни хора във Велико Търново и Горна Оряховица. Обядът във Велико Търново беше осигурен от редовния дарител в кампании за бездомни – Вики Тюфекчиева. Домакин на акцията по традиция беше сладкарница „Неделя“ (на пазара), а акцията беше организирана и координирана от Ярослав Матоуш, който от години се грижи за бездомни и самотни хора. В Горна Оряховица обядът за хората без дом беше в клуб „Вселена“, осигурен от собственика на заведението – Севдалин Кръстев.

Началото на благородното начинание да се зарадват бездомни и самотни хора беше поставено на 10 март 2019 г. Неделя Сиропустна и през Великия пост православни християни от Великотърновска епархия, а и от цялата страна се включиха в каузата да дарят храна на бездомни и самотни хора.

В общо шест пункта във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец се събираха трайни хранителни продукти. Част от средствата за кампанията бяха набрани и чрез благотворителна разпродажба на картички, изработени от Диана Николова, координатор във Фондацията и доброволци. Енориите на два православни храма във Велико Търново – „Възкресение Христово“ и „Св. Троица“, и на храм „Св. три светители“ в Горна Оряховица, които бяха и пунктове за събиране на дарения, се включиха активно в начинанието, наред с десетки православни християни, настоящи и бивши възпитаници на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и дарители от София, Сливен, Габрово, Несебър, Горна Оряховица, които изпратиха хранителни продукти и дариха радост на бездомни и самотни хора в навечерието на Празника на празниците.

На Велики понеделник в гр. Горна Оряховица самотни и болни хора получиха пакети с храна. Акцията се проведе със съдействието на дирекция „Социално подпомагане“ в града. Част от събраните храни бяха раздадени на нуждаещи се хора и във Велико Търново, отново със съдействието на дирекция „Социално подпомагане“.

Благодарим на всички, които се включиха в кампанията ни „Пасхална радост“!

 

Още по темата: Дарения от кампанията „Пасхална радост“ достигнаха до нуждаещи се на Велики понеделник

 

СПОДЕЛИ