Дякония

Мартенски добротворителници

Мартенски добротворителници

Заповядайте на нашите добротворителници, в които ще създадем поздравителни картички за християнския празник на жената – Благовещение.

Празнуваме заедно

Празнуваме заедно

По традиция и тази година фондация „Дякония и мисия“ създаде празнично настроение на потребителите на Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец и възрастните хора от ДСХ „Венета Ботева“, с които работим от години.

Летни благотворителни работилници „Заедно можем да творим добро“

Летни благотворителни работилници „Заедно можем да творим добро“

За пореден път организираме нашите малки работилници, за да сътворим изделия, чрез които подпомагаме нашата дейност – да пожелаем заедно доброто!
В нашите летни работилници ще изработим любимият ни герой пингвина Снежко и ще покажем техника, която позволява изработката на кукли от вълна, сухо плъстене чрез иглонабиване.

Между пролетта и лятото

Между пролетта и лятото

Пътуване до Чинтуловския манастир „Св. Илия“, Сливен и Кабиленския манастир „Рождество богородично“ с потребителите от Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец.

Пасхална радост

Пасхална радост

„Бъди с нас на Великден“ – пътуването ни до Стара Загора с възрастни хора от ДСХ „Венета Ботева“ и потребителите от Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец.

Какво направихме през месец март?

Какво направихме през месец март?

Благодарим на доброволците Петър Иванов, Даниела Георгиева, Георги Иванов, на всички, които подкрепят дейността ни с доброволен труд и съдействие!
Ако желаете да се присъедините като доброволец към нашите посещения в Дома за стари хора „Венета Ботева“, Дневния център за стари хора в кв. „Бузлуджа“ и Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец, можете да ни пишете на електронна поща diakonia_mission@abv.bg или на Messenger във Facebook страницата на фондация „Дякония и мисия“.

Хайде заедно да творим добро…

Хайде заедно да творим добро…

Заповядайте на нашите добротворителници, в които ще създадем поздравителни картички за възрастните хора, които посещават нашите срещи в Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново и за приятелите ни от комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец.

Януарски ден с ухание на… банички

Януарски ден с ухание на… банички

На 23 януари 2023 г. гостувахме в Комплекса за социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец за втората ни готварска работилница заедно.
Началото на готварските работилници поставихме преди Рождество Христово с приготвяне на бисквитени и кокосови бонбони. С много настроение и усмивки този път заедно направихме малки банички. Всички потребители заедно с доброволците и екипа на фондация „Дякония и мисия“ се включиха в подготовката на продуктите и в приготвянето на баничките.

С празнично настроение в навечерието на Рождество Христово

С празнично настроение в навечерието на Рождество Христово

В дните непосредствено преди Рождество Христово се опитахме да създадем повече празнично настроение на потребителите на Комплекса за социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец и възрастните хора от ДСХ „Венета Ботева“ във Велико Търново – социалните институции, с които работим от няколко години.

С приятели е весело и… сладко

С приятели е весело и… сладко

Дълго подготвяна и очаквана с радост, (пред)празничната сладкарска работилница с приятелите ни от Комплекса за социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец и доброволци на фондация „Дякония и мисия“ стана факт на 15 декември 2022 г.