Една година програма „Пътувания“

Програмата „Поклоннически пътувания“ на фондация „Дякония и мисия“ започна на 30 март 2019 г. с поклонническо пътуване до Пловдив и поклонение на частица от мощите на св. Лука Войно-Ясенецки. Така светият чудотворец, „хирургът в расо“, се превърна в покровител на нашите пътешествия. За година пропътувахме хиляди километри в България и на Балканския полуостров. Посетихме свети места, където небето „прегръща“ земята…

Стара Загора, Калоферските манастири, Солун, манастира „Св. Йоан Богослов“ в Суроти, Северозападна България и Черноморското крайбрежие с Поморийския манастир, старинните църкви на Несебър, Созопол и мощите на св. Йоан Кръстител, бяха са само част от маршрутите, които начертахме и изминахме на картата заедно.

Спомените в снимки поставихме на страниците на благотворителния ни календар „Пътуване в радостта“ 2020, чрез който набираме средства за безплатни пътувания на възрастните от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново – едни от нашите най-радостни пътници! Надяваме се и имаме нужда от подкрепа, за да продължим това наше начинание и през тази година, особено след изпитанието, през което преминаваме всички сега!

Благодарим ви, че ни се доверихте и пътувахте с нас!

До нови срещи!

Спомените ни от пътувания ни в снимки можете да разгледате в специално създадения албум във Facebook страницата ни.

Можете да следите програмите на нашите пътувания на сайта ни, секция „Пътувания“ и във Facebook страницата, посветена на тях – „Пътят: образователни и поклоннически пътувания“.

Подкрепете безплатните пътувания за възрастните от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново и частично платените пътувания на хората от Дневния център за стари хора!

IBAN: BG09UBBS88881000901622

BIC: UBBSBGSF

Обединена българска банка

ФОНДАЦИЯ ДЯКОНИЯ И МИСИЯ

Основание за превод: пътуване – Дом за стари хора (или ДСХ).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Пътешествие на духовната радост – или какво е да си домакин?

Пътуване в радостта

 

СПОДЕЛИ