Еднодневно поклонническо пътуване до Каранвърбовския манастир „Св. Марина“ и Русе

(14 ноември 2020 г.)

Програма

Отпътуване от Велико Търново за Каранвърбовския манастир „Св. Марина“ ок. 7 ч. Манастирът се намира в пределите на Русенска епархия и води началото си от времето на Второто бъгарско царство. Разрушен по време на робството, манастирът е възобновен в началото на 19 в. Според преданието, възстановяването на обителта се свърза с поглеждането на сляпо турско момиченце. Чудото се случило след измиване с вода от аязмото на стария манастир, точно в деня на св. великомъченица Марина.

Каранвърбовския манастир „Св. Марина“ е пославен с чудеса на изцеления и до днес и привлича стотици поклонници от България и Румъния.

Отпътуване за Русе. Посещение на храм „Св. Николай“, третият храм в града след „Св. Троица“ и „Св. Георги“. Фотопауза на крайбрежната алея и пешеходна разходка в централната част на града и улица „Александровска“, запазила духа и архитектурата на града от края на 19 и началото на 20 в. – „малката Виена“. Свободно време с възможност за посещение на обекти по желание (къща „Градски бит“ (къщата на Калиопа), къща-музей „Захари Стоянов“ и музей „Баба Тонка“ и др.).

Отпътуване за Велико Търново.

Записване в Православния център „Проф. Тотю Коев“ (11 блок на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“) и чрез онлайн формуляра в публикацията. Краен срок: 9 ноември 2020 г.

Цена: 27 лв.

Цената включва: лицензиран транспорт, застраховки, беседа от лектор-богослов по време на цялото пътуване.

Цената не включва: входни такси за мудейните обекти и разходи от личен характер.

Организаторите си запазват правото на промяна при необходимост на часовете на отпътуване или промени в реда на програмата, промени на цените в случай на независещи от тях причини.

 

Формуляр за онлайн записване

СПОДЕЛИ