„Забравените светини“

Среща в Православния център с Евгени Коев – съорганизатор на поклонническия поход „Св. Йоан Рилски“

Порутени храмове, обрасли с бурени и храсти. Поругани стенописи… Места, далеч от традиционните туристически маршрути. За забравените светини по пътя на поклонническия поход „Св. Йоан Рилски“ ще разкаже в лекцията си Евгени Коев – председател на туристическо дружество „Академик – ВТУ“ и съорганизатор на поклонническия поход по пътя на мощите на св. Йоан Рилски на 5 декември 2018 г. (сряда) от 16.30 ч. в Православния център „Проф. Тотю Коев“ (11 блок на ВТУ).

На срещата ще бъде представен и Националният конкурс за есе, снимка и отличителен знак (символ, емблема) на туристическия поклоннически маршрут ,,Светият път“, който беше обявен на 1 ноември 2018 г. и ще продължи до 14 февруари 2019 г.

Поклонническия поход по пътя на мощите на св. Йоан Рилски се провежда от четири години, през 2019 г. предстои петото издание, което ще е посветено на 550-та годишнина от пренасянето на мощите на светеца от Търново в Рилската обител.

Подробности около гостуването на Евгени Коев в Православния център „Проф. Тотю Коев“ можете да следите в събитието на Facebook страницата на Православния център.

СПОДЕЛИ