Заповядайте на благотворителния ни базар на 24 май 2020 г. пред храм „Възкресение Христово“ във Велико Търново

Заповядайте на благотворителния ни базар на 24 май 2020 г. пред храм „Възкресение Христово“ във Велико Търново!

Можете да закупите картичките, които изработихме по време на извънредното положение, пана и други изделия, дарени за каузата ни от талантливи млади хора! Чрез нашата кампанията „От сърце – за протегнати ръце“ набираме средства за социална дейност (дякония).

 

Началото на кампанията „От сърце – за протегнати ръце“ (хоби с кауза) поставихме на 1 юли 2019 г. Инициативата се ръководи от Диана Николова – координатор във фондация „Дякония и мисия“. Тя, заедно с талантливи приятели и доброволци, изработват картички, разделители за книги и други сувенирни изделия.

В начинанието се включиха и участниците в Международния младежки лагер, който се проведе през август 2019 г. в Архитектурно-историческия резерват Арбанаси. В предрожедственския период започнахме да изработваме картички и украшения за елха. В кампанията „От сърце – за протегнати ръце“ (хоби с кауза) се включиха и хора, които решиха със своите умения да подпомогнат нашите усилия да наберем повече средства за дейността си. Габриела Станчева от Горна Оряховица дари шноли, диадеми и украшения за коса, които изработва, в името на нашата кауза. С голяма радост, и изцяло по тяхна инициатива, се включиха и възрастни хора от ДСХ „Венета Ботева“ – с прекрасни бродирани изделия, плетени украшения за елха на една кука, детски терлички. Миглена Луканова от Габрово дари изработени от нея пана от естествени материали. На 21 декември 2019 г. беше Рождественския ни базар, благодарение на съдействието на Анета Йорданова – собственик на кафе-сладкарницата на „Пето авеню“.

Подкрепиха ни и приятели и съмишленици и доброволци извън Велико Търново. Много от картичките ни и благотворителния календар отпътуваха за Сливен, Варна, Бургас и извън пределите на България – Англия и САЩ, да дарят радост и да ни дадат възможност ние да даряваме радост!

Със средствата от кампанията осигуряваме и безплатни пътувания на възрастните хора от ДСХ „Венета Ботева“ във Велико Търново. Надяваме се да им дарим много радост през предстоящите летни месеци след дългата принудителна изолация.

Благодарим за съдействието на предстоятеля на храм „Възкресение Христово“ отец Петър Иванов и на енорията на храма, които винаги са подкрепяли нашите инициативи!

Очакваме Ви на 24 май 2020 г. (неделя) след св. Литургия от 10.30 до 14 ч. пред храма „Възкресение Христово“ (парк „Руски гробища“).

Базарът ще се проведе на открито и ще бъдат спазени мерките за безопасност!

СПОДЕЛИ