Между пролетта и лятото

Пътуване до Чинтуловския манастир „Св. Илия“, Сливен и Кабиленския манастир „Рождество богородично“ с потребителите от Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец

На 14 юни 2023 г., прага между пролетта и лятото, с приятелите ни от Комплекса от социални услуги за лица (КСУЛУИ) с умствена изостаналост в гр. Дебелец се отправихме на пътуване, в което научиха и видяха много нови неща. Посетихме Чинтуловския манастир „Св. Илия“, запознахме се с историята му и чудесата, които непрестанно се случват там. 

С увлекателна беседа научихме повече за историята на късноантичната и средновековна крепост Туида, запознахме се с игрите на хората в миналото, с оръжията, стреляхме с лък. Следобедът беше посветен на гр. Сливен – потребителите получиха броеничка-гривна, изработена от децата на „Ангелофания от хартия“, посетихме храм „Св. цар Борис-Михаил Покръстител“ и разгледахме центъра на града. На 15 юни 2023 г. посетихме Кабиленския манастир „Рождество Богородично“, поклонихме се на светините на манастир, запознахме се с историята му и почерпихме вода от лековитото аязмо. След време за отдих и снимки в чудния двор на обителта, се отправихме към гр. Дебелец.

Изказваме благодарност на екипа на късноантична и средновековна крепост Туида – за огромното внимание и отношение към потребителите на Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец, на хотел DREAM и City bar&grill – за посрещането и отношението, на транспортна фирма БЕТА БУС ЕООД – за спокойното и сигурно пътуване!

Автор: фондация „Дякония и мисия“

СПОДЕЛИ