На Велика събота бездомни ще получат топъл обяд

На 27 април 2019 г., Велика събота, бездомни хора от Велико Търново и Горна Оряховица ще получат топъл обяд и пакети с храна, събрани в благотворителната кампания „Пасхална радост“, организирана от фондация „Дякония и мисия“.

Обядът във Велико Търново ще бъде от 11 ч. в сладкарница „Неделя“ (на пазара) и ще бъде осигурен от Ярослав Матоуш и редовния дарител в кампании за бездомни – Вики Тюфекчиева, собственик на верига заведения във В.Търново и региона. В Горна Оряховица обядът за хората без дом ще бъде в клуб „Вселена“ и е осигурен от собственика на заведението – Севдалин Кръстев. Ярослав Матоуш и Севдалин Кръстев от години организират благотворителни кампании в помощ на бездомните, те бяха и партньори на Фондацията при провеждането на успешно завършилата благотворителна инициатива „Имам нужда от теб“, която завърши на 1 март тази година.

В началото на Великата седмица част от събраните трайни хранителни продукти в благотворителната кампания ще бъдат раздадени и на самотни възрастни хора със съдействието на дирекция „Социано подпомагане“.

За да зарадваме повече бездомни и самотни хора в навечерието на Възкресение Христово, очакваме хора с добри сърца да се включат в нашата кампания „Пасхална радост“ и да дарят хранителни продукти (консерви, пакетирани сладки, вафли, бисквити, сухи супи, чай и др.) в шестте пункта във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец.

Пунктове за приемане на дарения във Велико Търново:

  • Православен център „Проф. Тотю Коев“ (11 блок на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“) – в работни дни от 9 до 17 ч.
  • Храм „Възкресение Христово“ (парк „Руски гробища“) – в неделя след св. Литургия.
  • Храм „Св. Троица“ (кв. „Света гора“) – в неделя след св. Литургия.

Пунктове за Горна Оряховица:

  • Храм „Свети Три светители“, кв. „Пролет“ – всеки ден от 8.30 до 12.00 и от 14.00 до 17.00 ч.;
  • Клуб „Вселена“ (ул. “Панайот Цвикев” 42).

Пункт за Лясковец:

  • Магазин за дрехи, ул. „Трети март“ №8 (до пицария „Централ“).

Телефони за информация: 0886 490 003, 0876 476 427.

Подробности за благотворителната кампания „Пасхална радост“ можете да научите и от събитието във Facebook страницата на фондация „Дякония и мисия“.

СПОДЕЛИ