Новини

С Рождество в сърцето

С Рождество в сърцето

На 3 декември 2021 г. (петък) от 18 ч. предстои третата онлайн среща от поредицата ни „В очакване на Спасителя“. Този път решихме да е по-различна – да споделим подготовката за Рождество Христово в детските сърца – сърцата на децата от неделното училище при храм „Св. Троица“ в гр. Стара Загора. Гост ще бъде Илиана Димова – учител в неделното училище.
Няма да наречем срещата „добри практики“, ще я наречем „вдъхновение“ – с Рождество в сърцето…

Благотворителен Рождественски базар

Благотворителен Рождественски базар

Днес, повече от всякога имаме нужда от ближния. Заедно можем да творим добро! Празнични картички, ангели и кукли от вълна, декорация за дома, везани торбички, плетени изделия – това са само част от изделията, които ще намерите на нашия базар. Всички изделия, които участват в благотворителния ни базар са ръчно изработени с много старание и любов! А създаденото с любов, носи радост и любов!

Очакването на Месия

Очакването на Месия

На 26 ноември 2021 г. (петък) от 18 ч. предстои втората среща от поредицата „В очакване на Спасителя“, организирана от фондация „Дякония и мисия“. Лекцията ще се проведе онлайн чрез платформата ZOOM. За месианската идея, пророческото виждане за Месия, образът и служението на Месия и какво се случва в навечерието на Христовото Рождество? Това са част от темите, които ще засегнем в лекцията на проф. д-р Димитър Попмаринов.

Още една история за доброто….

Още една история за доброто….

За да изкажем нашата БЛАГОДАРНОСТ и да споделим поредната история за доброто, защото чудеса се случват… #ХОБИсКАУЗА

Цветна история за доброто…

Цветна история за доброто…

Преди няколко месеца ни се обади жена, която винаги подкрепя нашите базари като дарява ръчно изработени артикули. Обади ни се, за да попита какво да изработи тази година за нашия Рождественски базар.

Семинар за доброволци на фондация „Дякония и мисия“

Семинар за доброволци на фондация „Дякония и мисия“

Фондация „Дякония и мисия“ организира еднодневен онлайн семинар за доброволци, които желаят да се включат в дейностите ни с възрастни хора и хора с умствена изостаналост. Обучението ще се проведе на 18 декември 2021 г. (събота) от 9 до 17 ч. чрез платформата ZOOM в три модула: теоретичен, практически и споделяне на добри практики.

Онлайн лекция: Света Богородица – „пречистият храм на Спасителя

Онлайн лекция: Света Богородица – „пречистият храм на Спасителя

В навечерието на Рождество Христово фондация „Дякония и мисия“ организира поредица от лекции „В очакване на Спасителя“, които ще се провеждат всеки петък от 18 ч. чрез платформата ZOOM.
„Света Богородица – „пречистият храм на Спасителя“ е темата на първата среща на 19 ноември 2021 г. от 18 ч. с д-р Стефка Кънчева.

Нов офис на фондация „Дякония и мисия“

Нов офис на фондация „Дякония и мисия“

В деня на св. архангел Михаил и небесните сили с водосвет отвори врати и още едно място за среща с нас – новият офис на фондация „Дякония и мисия“, който се намира на ул. „Елин Пелин“ №6 във Велико Търново.
Освен в Православния център „Проф. Тотю Коев“ в 11 бл. на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, който остава място за срещи и беседи, вече можете да ни посетите и в новия ни дом.
Надяваме се, че скоро ще имаме възможност отново да сме заедно на живо в срещи, беседи, творчески работилници и вдъхновяващи срещи, посветени на добротворчеството!

VI докторантско училище се проведе от 30 септември до 1 октомври 2021 г.

VI докторантско училище се проведе от 30 септември до 1 октомври 2021 г.

Шестото издание на докторантско училище се проведе на 30 септември и 1 октомври 2021 г. Тринадесет докторанти от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ участваха в шестото издание на форума. Организатори на докторантското училище са Центърът по систематическо богословие към Православния богословски факултет на ВТУ и фондация „Дякония и мисия“.

ХОБИ с КАУЗА: представяме ви „Ангелофания от хартия”

ХОБИ с КАУЗА: представяме ви „Ангелофания от хартия”

Ангелите, които изработвам, имат мисия – да носят радост, усмивки и да съдействат в пътя към доброто! Те показват, че човека не е сам и винаги има възможност за помощ и съдействие. Св. Антоний Велики казва: „…че човек, който утешава, е подобен на ангел“. Целта е заедно с ангелите и ангелските работилници, които организирам най-често с деца, да внесем светла радост в нечий живот. Добротворчеството е начина на мислене и живот, това е пътят, по който вървим.