Нов изпълнителен директор на фондация „Дякония и мисия“

На 1 ноември 2018 г. встъпи в длъжност новият изпълнителен директор на фондация „Дякония и мисия“ – д-р Стефка Кънчева.

Досегашният изпълнителен директор отец Зоран Мамучевски се оттегля от длъжността по собствено желание поради нарастващите му ангажименти в служението като енорийски свещеник и предстоятел на храма „Св. Три светители“ в гр. Горна Оряховица.

На заседание на Управителния съвет на фондацията, провело се на 29 октомври 2018 г., отец Зоран Мамучевски беше освободен от длъжността и за нов изпълнителен директор беше избрана д-р Стефка Кънчева.

Благодарение на труда и отдадеността на отец Зоран Мамучевски, който изпълняваше длъжността директор от основаването на фондацията през 2016 г. до момента, бяха осъществени много добри инициативи и изградени ползотворни партньорства с български и чуждестранни организации. Започнаха беседи, срещи и разговори с възрастните хора в клубове на пенсионера в гр. Горна Ораховица и близките населени места, осъществиха се поклоннически пътувания и успешни начинания като международния младежки лагер, курс по приложна литургика, бяха разработени редица проекти. Отец Зоран Мамучевски остава член на Управителния съвет и ще продължи да работи за каузата на фондацията.

Новият изпълнителен директор, д-р Стефка Кънчева, е преподавател по библеистика в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Специализирала е в Гръцкия православен институт „Св. Кръст” (Бостън, САЩ), като Фулбрайтов стипендиант, участник е в научни форуми в страната и чужбина. Има опит в координирането на събития от различен характер, дългогодишен учител в неделно училище и опит в електронните медии. Д-р Кънчева ще продължи работата по започнатите начинания от отец Зоран Мамучевски, а сред приоритетите й е поощряване на доброволчеството сред младите хора.

На 1 ноември, деня на встъпване в длъжност на новия изпълнителен директор, се постави началото и на доброволческата инициатива на фондацията – „Заедно творим добро“, за чието успешно осъществяване заедно ще работят отец Зоран Мамучевски и д-р Стефка Кънчева.