„Обади ми се! Ще преминем заедно през това!“

В дните на изпитание, които всички преживяваме сега, екипът на фондация „Дякония и мисия“ и Ани Вълева – един от нашите доброволци, започнахме кампанията „Обади ми се! Ще преминем заедно през това!“, насочена към възрастните хора от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново.

Първата среща на възрастните хора от ДСХ „Венета Ботева“ с екипа на Фондацията и доброволци бе навечерието на празника Рождество Христово през 2018 г. в „Празнична работилница“.

Вече почти година и половина всеки петък следобед са срещите ни в Дома, а възрастните хора бяха заедно с нас през всички поклоннически пътувания, организирани през 2019 г. от Фондацията. Заедно преживяхме много радостни моменти, станахме приятели! В това време на изпитание, когато не можем да се срещаме, решихме да продължим общуването с тях с начинанието ни „Обади ми се! Ще преминем заедно през това“!

Посланието ни към хората от Дома за стари хора „Венета Ботева“: „Били сме заедно повече от година – в пътувания и срещи на радост! Това, че не можем да се виждаме, не означава, че няма да сме заедно! Ако искате да поговорите с някого, обадете ни се! Ще се радваме да ви чуем!„.

СПОДЕЛИ