Отново заедно!

Поклонническо пътуване до Каранвърбовския манастир „Св. Марина“ с възрастни хора от ДСХ „Венета Ботева“

„Господи Иисусе Христе, Боже наш, Боже на всяко милосърдие и щедрости! Твоята милост е безгранична и човеколюбието Ти – неизмерима дълбочина. Със страх и трепет, като недостойни раби, смирено принасяме благодарност на Тебе, добросърдечния, за благодеянията, които си ни сторил.“

С благодарствена молитва в храма на Каранвърбовския манастир „Св. вмчца Марина“ благодарихме за възможността отново да сме заедно и да пътуваме с възрастните хора от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново!

След почти година и половина прекъсване на 20 юли 2021 г. – денят, в който Църквата чества паметта на св. пророк Илия, се отправихме на отново заедно на поклонническо пътуване с шестнадесет човека от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново до Каранвърбовския манастир „Св. Марина“. Броени дни след храмовия празник посетихме обителта, известна с аязмото и чудесните изцеления, които се случват на това благодатно място. След благодарствената молитва се поклонихме на частицата от мощите на св. великомъченица Марина, а под сенките в манастирския двор възрастните хора разговаряха с архимандрит Филарет и получиха за благословение и спомен от посещението икони на Господ Иисус Христос и св. Богородица. Разходката ни продължи в гр. Русе, където се насладихме на времето заедно с гледка към река Дунав.

 

Доброволци на фондацията посещават всяка седмица ДСХ „Венета Ботева“ във Велико Търново. Срещите ни, посветени на Православната вяра, но и място за приятелски разговор, бяха прекъснати поради епидемията и наложената карантина, но дори и през тези тежки месеци се опитахме да бъдем заедно чрез кампанията ни „Обади ми се, ще преминем заедно през това“.

От началото на юли се срещаме отново с възрастните хора, а на 16 юли 2021 г. наши гости бяха и учениците от 11А клас на ПГТ „Васил Берон“ във Велико Търново.

Ако желаете да се присъедините към нашите посещения, може да ни пишете на електронна поща diakonia_mission@abv.bg или в съобщение на страницата на Фондацията във Facebook.

Ако желаете да ни подкрепите, последвайте хаштаг #ХОБИсКАУЗА във Facebook – можете да изберете ръчно изработено изделие от талантливи хора и така да подкрепите дейността ни.

За дарения:

IBAN: BG09UBBS88881000901622

BIC: UBBSBGSF

Обединена българска банка

ФОНДАЦИЯ ДЯКОНИЯ И МИСИЯ

Основание за дарение: пътуване на възрастен човек

 

СПОДЕЛИ