„От сърце – за протегнати ръце“

Хоби с кауза

Поставяме официално начало на новата благотворителна кампания на фондация „Дякония и мисия“, която нарекохме „От сърце – за протегнати ръце“. С изработката и благотворителната продажба на картички и други сувенирни изделия набираме средства за нашата социална дейност (дякония), насочена изцяло към самотни възрастни хора. Изделията нямат определена цена – Вие решавате каква сума ще дарите за нашата кауза и получавате акта за дарение.

 

Какво ще правим?

Нашият координатор Диана Николова, заедно с други талантливи доброволци и приятели, изработват картички, разделители за книги и сувенирни изделия, чрез които се набират средства за социалната ни дейност (дякония).

Ще организираме и работилници, в които може да се включи всеки. Нашите приятели от Дома за стари хора „Венета Ботева“ и съмишленици, умели в различни приложни занаяти, ще организират хоби-работилници, насочени към хора, желаещи да се занимават с приложни изкуства.

Как можете да се включите в кампанията?

  • Като изберете картичка, разделител за книги или друго изделие и дарите сума в подкрепа на социалната ни дейност (дякония);
  • Като се включите в нашите работилници и изработите изделие за кампанията;
  • Като се включите в някоя от предстоящите хоби-работилници – като ръководител, за да споделите вашите умения, или като участник, за да научите нещо ново!
  • Като дарите материали, подходящи за нашата работилница (цветни листи и картони, дизайнерска хартия, декоративно лепило, дантели и др.);
  • Като дарите картички или други сувенирни изделия, изработени от вас.
  • Като популяризирате инициативата ни, за да стигне до повече хора!
  • Ако изложите нашите картички във Вашия офис или търговски обект.

 

Къде можете да ни намерите?

В Православния център „Проф. Тотю Коев“ (11 блок на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“). Можете да се свържете с нас и на електронна поща diakonia_mission@abv.bg и на телефони 0886 531753 и 0876 476 427.

За какво се използват средствата?

  • закупуваме храни и консумативи от първа необходимост за самотни възрастни хора, изпаднали в крайна нужда и беда;
  • осигуряваме безплатни места за поклоннически пътувания на възрастни хора от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново.

Ако желаете да дарите средства в подкрепа на нашата дейност, можете да го направите по следната сметка:

IBAN: BG09UBBS88881000901622

BIC: UBBSBGSF

Обединена българска банка

ФОНДАЦИЯ ДЯКОНИЯ И МИСИЯ

Основание за превод: дарение за социална дейност

 

СПОДЕЛИ