​Още една история за доброто….

Ще си позволя да разкажа нашата история от първо лице. Казвам се Диана Николова, работя като координатор във фондация „Дякония и мисия“. Инициатор съм на идеята #ХОБИсКАУЗА, и създател на групата „Желание за пожелание“. От няколко години организираме Великденски и Рождественски базари. Те се предхождат от работилници, в които наши приятели помагат при изработването на сувенири и картички.

 Поради настъпилата пандемия с COVID-19 нашите работилници бяха ограничени до индивидуална работа с по един доброволец. В процеса на работа видяхме, че не ни достигат инструменти за изрязване, с които да работим бързо и да направим нашите картички и ръкоделия разнообразни и уникални.

Така в края на предходната седмица започнах да търся различни инструменти, които да улеснят нашата цел – да създадем различни, интересни и вдъхновяващи картички. Поръчах инструментите за изрязване, които дойдоха още на следващия ден. С тях създадох и някои от картичките, които публикувах в групата „Желание за пожелание“.

С голяма изненада в момента на публикацията получих едно мило съобщение от жената, от която поръчах инструментите – Мима Димитрова. Тя е видяла изготвените картички в групата и е решила да ми пише. В съобщението си тя ми каза, че желае да дари нейни картички за нашия базар. Освен всичко, тя ни изпрати безвъзмездно още инструменти, които улесняват изработката на картичките ни.

Искаме да изкажем нашата БЛАГОДАРНОСТ към нея и да споделим поредната история за доброто, защото чудеса се случват… #ХОБИсКАУЗА

Очаквайте скоро… красивите картички в нашия Facebook магазин, с цени и размери.

Диана Николова

Диана Николова

Диана Николова е координатор на фондация „Дякония и мисия“. Завършила е бакалавърска програма „Теология“ на Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, магистърска програма „Богословие на личността и обществото“, а в момента е докторант в катедра „Библейско и систематическо богословие“ на Православния богословски факултет. Един от доброволците на кампанията „Обади ми се! Ще преминем заедно през това!“, автор на дизайна на благотворителните ни календари „Пътуване в радостта“ 2020 и „Пътуване в радостта“ 2021, инициатор на идеята #ХОБИсКАУЗА, и създател на „Желание за пожелание“.

 

 

 
СПОДЕЛИ