​Пасхална радост в Троянската света обител

Пътуване на Пасха до Троянския манастир „Успение Богородично“ с потребителите на Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец

Христос воскресе!

С радостния пасхален поздрав започна пътуването ни с потребителите на Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост (гр. Дебелец) и доброволци на фондация „Дякония и мисия“ в свежото пролетно утро на втория ден на Великден – 25 април 2022 г.

Заедно посетихме Троянската обител и се поклонихме на най-голямата светиня на манастира – чудотворната икона на света Богородица.

Троянската обител ни посрещна с прекрасна цветна украса както в храма, така и в двора – както подобава за Празника на празниците!

След време за молитва и много снимки се отправихме заедно на празничен обяд в с. Орешака.

Пътуването ни завърши с разходка в обсипания с цветя център на гр. Троян.

Въпреки прогнозата за бури и проливни дъждове в следобедните часове, през цялото време освен дара на радостта, имахме подарък и хубаво време. С благодарност към Бога за радостта от преживяването ни заедно се завърнахме и сме в очакване на нови срещи и преживявания.

Пътуването се осъществи по програмата ни „Бъди с нас на Великден“, осъществена по проект с Brot für die Welt и благодарение на дарения и средства, събрани чрез благотворителните ни базари.

Благодарим на всички наши доброволци и приятели, които подкрепят дейността ни! Благодарение на Вас даряваме радост!

Автор: фондация „Дякония и мисия“

СПОДЕЛИ