Покана за III Международен младежки лагер

(23-27 август 2020 г., Варна)

Участниците от II Международен младежки лагер (Арбанаси, 2019 г.) в двора на храма „Рождество Христово“ в с. Арбанаси. Снимка: фондация „Дякония и мисия“.

Православна фондация „Дякония и мисия“ организира за трета поредна година Международен младежки лагер. Събитието е ориентирано към млади хора между 18-22 годишна възраст и се провежда с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Целта на Международния младежки лагер е да даде възможност на младите хора в неформална среда да се опознаят, да съпреживеят заедно православната си вяра, да се докоснат до различни традиции като споделят общите си проблеми и да обогатят знанията си за историята на България.

Акцент в Международния лагер тази година ще бъде социалното служение (дяконията), православните центрове и работа с млади хора. В програмата са предвидени срещи с преподаватели от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, срещи с млади хора и свещеници от Варна. По време на лагера участниците ще имат възможност да посетят забележителностите на града и да се насладят на Варненския плаж.

Ръководител на лагера ще бъде д-р Стефка Кънчева – преподавател в Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и директор на фондация „Дякония и мисия“.

Поканата е отправена към младежи от 18 до 22 г. от Молдова, Северна Македония и България. Организаторите покриват всички разходи по настаняването във Варна, 4 нощувки и храна (закуска, обед и вечеря), билети за музейните обекти. Максимален брой участници от всяка област: 5 човека.

Предлагаме възможност и за десет платени места. Цената е 240 лв. и включва всички посочени по-горе разходи. За повече информация: diakonia_mission@abv.bg и тел. 0886 531753.

Пристигане и настаняване:

23 август 2020 г. (неделя), Варна. Има възможност за посрещане на участници и във Велико Търново. Отпътуване за Варна в 15 ч. (без доплащане)

Отпътуване: 27 август 2020 г. (четвъртък)

Заявки (изтегляне от ТУК) за участие се приемат до 15 март 2020 г. на електронен адрес diakonia_mission@abv.bg

I Международен младежки лагер. Снимка: © фондация „Дякония и мисия“.

II Международен младежки лагер. Снимка: © фондация „Дякония и мисия“.

II Международен младежки лагер. Снимка: © фондация „Дякония и мисия“.

СПОДЕЛИ