Поклонническо пътуване до скалния манастир на първия търновски патриарх Йоаким I

Туристическо дружество „Академик – ВТУ“ и туристическа фирма „Евротурс – ВТ“ организират поклонническо пътуване до Ивановските скални манастири с посещение за първи път от поклонници на скалния манастир „Св. Преображение“, основан от първия търновски патриарх Йоаким I и неговите ученици Диомид, Атанасий и Теодосий. Паметта на св. Йоаким, патриарх Търновски се чества на 18 януари, а пътуването ще се осъществи на следващия ден – 19 януари 2019 г. (събота). Програмата включва тръгване от Велико Търново с автобус (7.00 ч. от паркинга пред стадион „Ивайло“), пешеходна обиколна на скалните манастири при Иваново. Посещение на Басарбовския манастир и на Регионалния историческия музей в Русе. Свободно време. Връщане във Велико Търново.

Цената на пътуването е 24 лв. (без входните такси за музеите). Ако желаете да се включите в това вълнуващо приключение и да сте сред първите поклонници в скалния манастир „Св. Преображение“, можете да се запишете в офиса на туристическа фирма „Евротурс-ВТ“ или в Православния център „Проф. Тотю Коев“ (11 бл. на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“).

Скалните ниши и църквата от скалния манастир „Свето Преображение“ – близък план. Снимка: Евгени Коев, личен архив.

Басарбовския манастир. Снимка: Стефка Кънчева.

Евгени Коев, председател на ТД „Академик-ВТУ“, пред скалното ложе за свети мощи с иконата на Св. Йоаким I. Снимка: Евгени Коев, личен архив.

СПОДЕЛИ