Поклонническо пътуване до Солун и Суроти

поклонение на мощите на св. Паисий Светогорец, св. Арсений Кападокийски и св. Димитрий Солунски

(29-31 май 2020 г.)

Първи ден (29 май 2020 г.)

Отпътуване от Велико Търново. Пристигане в Обрадовския манастир „Св. Мина“, където се намира иконата на св. великомъченик Мина, прославена с многобройни чудеса. Отпътуване за Самоков и Самоковския девически манастир „Покров Богородичен“.  Посещение на Цари мали град. Отпътуване за Мелник. Настаняване. Нощувка.

Втори ден (30 май 2020 г.)

Рано сутринта отпътуване за манастира „Св. Йоан Богослов“ в Суроти, където се намира гроба на св. Паисий Светогорец и мощите на св. Арсений Кападокийски. Отпътуване за Солун. Посещение на храма „Св. Димитрий Солунски“ с мощите на великомъченика, манастира „Св. Теодора“, където се пазят мощите на св. Теодора Солунска и св. Давид Солунски, храма „Св. София“ и Бялата кула. Връщане в Мелник. Нощувка.

Трети ден (31 май 2020 г.)

Св. Литургия и свободно време в Мелник. Отпътуване за Руенския манастир „Св. Йоан Рилски“ край с. Скрино. Отпътуване за Велико Търново.

Важно! В манастира „Св. Йоан Богослов“ в Суроти не е разрешено влизането на жени с панталони, къси поли, тениски без ръкави или с къси ръкави, блузи/рокли с гол гръб;  за мъжете не е разрешено визането в манастира с къси панталони, тениски без ръкави или потници. Манастирът не предоставя поли и шалове на жените при входа. Тези правила важат и за деца!

Снимка: фондация „Дякония и мисия“

Снимка: www.istinskiistorii.com

Снимка: www.paraskhnio.gr

Цена: 214 лв.

Цената включва: лицензиран транспорт, застраховки, екскурзоводско обслужване, две нощувки (настаняване в двойни и тройни стаи) със закуска, една вечеря (29 май 2020 г., петък е ден на пост, поради това в цената на пътуването не е включена вечеря – свободна консумация според личните предпочитания в заведение по желание). Цената не включва: входни такси за музейните обекти, разходи от личен характер.

Забележка: В манастира „Св. Йоан Богослов“ в Суроти и при гроба на св. Паисий Светогорец се стичат хиляди поклонници. Поради това програмата, предвидена за Солун, ще се изпълни в зависимост от времето, което е отнело посещението на манастира „Св. Йоан Богослов“ в Суроти.

Пътуването се организира от фондация „Дякония и мисия“ и туристическа агенция „Меджик трип“.

Срок за записване: 1 май 2020. Потвърждаване на пътуването: 4 май 2020 г.

Местата в автобуса се разпределят по реда на записването. Възможно е плащане и по банков път.

При желаещи от други населени места е възможно организиране на транспорт срещу доплащане по уговорка.

Записване: депозит от 30% (доплащане след потвърждаване на пътуването – до 10 май 2020 г.).

  • Православен център „Проф. Тотю Коев“ (11 блок на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“).
  • офис на агенция „Меджик трип“ (Велико Търново, ул. Краков №13-Б).

Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта; законово изискуемите документи при пътуване на непълнолетни деца и такива с двойно гражданство.

За повече информация: 0886 53 17 53, 0886 490003 и електронна поща: diakonia_mission@abv.bg. Повече за нашите пътувания можете да научите от сайта ни.

Входни такси за музейните обекти: Цари мали град: Цена на билет за ползване на фуникуляр: възрастни – 4 лв., ученици, студенти и пенсионери – 2 лв. Цена на билета за крепостта – възрастни – 4 лв., ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

Организаторите си запазват правото на промяна при необходимост на часовете на отпътуване или промени в реда на програмата, промени на цените в случай на независещи от тях причини.