Поклонническо пътуване с поклонение на мощите на св. Ефрем Нови Чудотворец и св. Нектарий Егински

остров Егина, Неа Макри и Атина

(25-27 май 2020 г.)

Първи ден (25 май 2020 г.)

Среща на летище София в 5.00 ч. Терминал 2 за полет до Атина в 6.50 с полет на Ryanair. Кацане около 8.10 часа. Посрещане от местен представител с български език. Екскурзия с луксозен мини бус до Неа Макри – манастира “Благовещение“ и поклонение пред мощите на св. Ефрем Нови. Отпътуване към центъра на Атина. Панорамна обиколка с автобус на забележителностите в центъра на Атина – Арката на Адриан и Храмът на Зевс Олимпийски, олимпииския стадион, паметника на Байрон, площад Синтагма и Парламента.

Продължаваме (с автобуса) по ул. „Панепистимиу“ и преминаваме край Атинската трилогия – сградите на Академията, Университета и Националната библиотека, продължаваме към площад Омония. Кратка спирка в подножието на Акропола и по ул. „Пиреос“ се предвижваме до Пирея. Настаняване в хотела около 13.30 часа. Почивка и освежаване до 16 часа. Следва пешеходна разходка в Пирея. Църквата „Св. Константин и Св. Елена“, градския театър, Пристанището на Пирея, църквата Св. Троица. Нощувка.

Втори ден (26 май 2020 г.)

Отплаване с ферибот от Пирея, Атина за остров Егина в 8.20 ч. (около 1 час и петнадесет минути). Придвижване с такси (около 7 км.) от пристанището до манастира. Поклонение в манастирите на о. Егина – женския манастир „Св. Троица“, където са чудотворните мощи на „Св. Нектарий Егински“, един от най-обичаните съвременни светци, разглеждане на новата църква до манастира, посветена на Св. Нектарий, гроба и килията на Св. Нектарий, чудния полилей в храма на манастира. По желание посещение на манастира „Хрисолеонтиса“ с чудотворната икона на Божията майка, пред която Св. Нектарий се е молил многократно.

Връщане в гр. Егина, столицата на о. Егина. Свободно време за обяд по крайбрежната улица и покупки на известния шам фъстък от остров Егина. Възможност за плаж. Отплаване за Пирея в 18.15 часа. Нощувка.

Трети ден (27 май 2020 г.)

Закуска. Освобождаваме стаите около 10.00 ч. С градски автобус се отправяме към летището за полет към София в 13.35 ч. Кацаме в София около 14.55 ч.

Цена: 429 лв.

Цената включва:

  • полет със самолет на Ryanair с включени всички летищни такси – с право на ръчен багаж с размери 40/20/25-малка раница или чанта;
  • екскурзия до Неа Макри и центъра на Атина;
  • двe нощувки в хотел 2* в Пирея;
  • една закуска;
  • екскурзоводско обслужване през целия престой в Гърция;
  • здравна осигуровка с лимит на отговорност 5000 евро.

Цената не включва:

  • Автобус летище Пирея- летище Атина – 6 евро;
  • Ферибот Пирея остров Егина –Пирея 16 евро в двете посоки;
  • Такси пристанище остров Егина –манастира Св. Нектарий и обратно 5-6 евро.

Пътуването се организира от Туристическа агенция „Щастливците“ със съдействието на фондация „Дякония и мисия“.

За повече информация и записване: Православен център „Проф. Тотю Коев“ (11 бл. на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“), тел. 0886 531753, 0888 80 59 60.