Поклонническо пътуване с потребителите на КСУЛУИ 

(5-6 октомври 2023 г.)

На 5 октомври 2023 г. се отправихме на първото за тази есен поклонническо пътуване с потребителите на Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост (КСУЛУИ), гр. Дебелец.

Първата ни спирка беше манастирът Дервент в Република Румъния – свято място, което привлича хиляди поклонници и най-големия манастир в региона. След посещението в храма и поклонението на светините там, се отправихме към аязмото, където по предание св. Андрей кръщавал жителите на тази земя.

След това продължихме по стъпките на св. Андрей и посетихме манастира и пещерата на първозвания апостол. Пещерата на св. Андрей се приема за първата църква в Румъния и едно от най-важните места за християнско поклонничество в северната ни съседка. Посетихме и близкото аязмо, над което има издигнат малък храм.

Вторият ден на пътуването ни започна с разходка в Дунавския парк на гр. Силистра. След това се отправихме към Басарбовския манастир „Св. Димитър Басарбовски“ в долината на р. Русенски Лом.

Благодарим за сътрудничеството, сигурното и комфортно пътуване на „Бета Бус“ ЕООД (гр. Габрово), за топлото и любезно обслужване на целия персонал на хотел QUEEN!

Автор: фондация „Дякония и мисия“

СПОДЕЛИ