Празнуваме заедно

Предпразнични преживявания с потребителите на Комплекса от социални услуги за лица с умствени увреждания и ДСХ „Венета Ботева“ във Велико Търново

По традиция и тази година фондация „Дякония и мисия“ създаде празнично настроение на потребителите на Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец и възрастните хора от ДСХ „Венета Ботева“, с които работим от години.

На 20 декември (св. Игнатий Богоносец) Комплекса от социални услуги за лица с умствена изостаналост, гр. Дебелец отпразнува своя шестнадесети рожден ден – повод за празненство, изпълнено с подаръци и добри пожелания.

Празнувахме заедно, поднесохме им подаръци по повод зимните празници – топло одеяло, придружено с малко сувенирче и картичка с пожелания. Те също ни изненадаха с подаръци!

Така завършваме 2023 г. – година, в която пътувахме заедно, готвихме и играхме заедно!

На 21 декември заведохме нашите приятели от Дома за стари хора „Венета Ботева“ на Коледния галаконцерт, подготвен от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“, гр. Велико Търново. Това бе подаръкът ни към деветнадесет възрастни хора за предстоящите празници. Благодарим на всички съмишленици, които ни съдействаха това събитие да се случи! Благодарим на МДТ „Константин Кисимов” за възможността да настаним хората предварително в залата, благодарим на „Пътнически превози“ АД, гр. Велико Търново, които съдействаха за транспортното обслужване! Благодарим на нашите доброволци, които придружаваха хората от Дома. Подарък за сърцето… за приятелите ни от Дома за стари хора!

22 декември беше последния петък за тази година, в който гостувахме в Дома за стари хора „Венета Ботева“. Споделихме радостни впечатления от посещението на Коледния галаконцерт. Пожелахме си през идната година здраве, радост и много бъдещи срещи. Разменихме подаръци помежду си и получихме най-сърцатите пожелания, написани саморъчно от нашите приятели от Дома. Благодарим за гостоприемството, благодарим за топлината!

Благодарим на всички наши доброволци, които не само в тези предпразнични дни, но и през цялата година отделяха от свободното си време, за да дарят радост! Благодарим на всички, които закупуват от нашите изделия, и така ни помагат да работим!

 

Автор: © фондация „Дякония и мисия“

СПОДЕЛИ