Предпразничен дух в шестото издание на „Четем заедно…“

Снимка: издателство ИЗТОК-ЗАПАД

„Коледна песен“ на Чарлз Дикенс, ще събере почитателите на книгите в шестото издание на „Четем заедно…“ на 9 декември 2019 г.

Инициативата предоставя възможност на обичащите книгите да обсъдят своите любими произведения в приятна приятелска обстановка и се провежда всеки месец като в предварително допитване във Facebook страницата на Православния център, се избира книга за следващата среща.

В анкетата за избор на книга за шестото издание на „Четем заедно…“ бяха предложени за гласуване пет заглавия: „Всеки приятел на Николас Никълби е и мой приятел“ на Рей Бредбъри, „Коледна песен“ на Чарлз Дикенс, „Портретът на Дориан Грей“ и „Щастливия принц“ на Оскар Уайлд и „Шахматна новела“ (Стефан Цвайг).

Публикувана на 19 декември 1843 г. като част от коледен цикъл произведения (заедно с „Камбаните“и „Щурец в огнището“), историята на скъперника Скрудж добива изключителна популярност. По думите на самия автор целта на „Коледна песен“е била да нанесе „поразяващ удар“ от името на бедните и да привлече внимание върху ужасните им условия на живот и труд.

Главен герой е старият скъперник Ебенизър Скрудж. Той се интересува единствено от парите си. Скрудж вижда своето минало и настояще. Третият призрак го отнася в бъдещето, където Скрудж се вижда самотен и забравен от всички и решава да се промени.

Вдъхновяващата история за промяната и за доброто ще донесе предпразнично настроение в Православния център „Проф. Тотю Коев“ на 9 декември 2019 г. от 16.30 ч.

Има хора, които променят историята! Но има и истории, които променят хората!

СПОДЕЛИ