Представяне на националния поклоннически поход „Светият път“ в Православния център

Гост в Православния център „Проф. Тотю Коев“ на 25 февруари 2019 г. (понеделник) от 17 ч. ще бъде Евгени Коев – председател на ТД „Академик“ и съорганизатор на националния поклоннически поход „Светият път – 550 г. от пренасяне мощите на св. Йоан Рилски от Търново в Рила“.

По време на срещата ще бъдат представени националния поклоннически поход „Светият път – 550 г. от връщане на мощите на св. Йоан Рилски от Търново в Рила“, създадената интерактивна карта на предстоящия поход и възможностите за частично включване в похода чрез поклонническите пътувания, обединени в програмата „Вяра и мъдрост“, която се осъществява съвместно с туристическа фирма „Евротурс ВТ“. Вече е налична и карта за пътувания, която дава възможност за отстъпки и участие в томболата за голямата награда – пътуване до Естергом (Унгария), едно от местата, където са пребивавали мощите на покровителя на нашия народ – св. Йоан Рилски.

 

Първото от поредицата пътувания беше осъществено на 19 януари 2019 г., когато поклонници посетиха за първи път скалния манастир „Св. Преображение“, основан от първия търновски патриарх Йоаким I и неговите ученици Диомид, Атанасий и Теодосий.