Пътуване „По стъпките на свети апостол Павел“

Фондация „Дякония и мисия“ ви кани на вълнуващо пътуване „По стъпките на свети апостол Павел“ от 6 до 8 септември 2018 г. Пътуването включва поклонничество до най-ранните християнски светини на Европа по пътя на св. апостол Павел: Неаполис (Кавала) и Филипи.

Програма

3 Дни/2 Нощувки – Автобус

Първи ден

06:00 ч. – отпътуване от Горна Оряховица и Велико Търново.

Пристигане в гр. Кавала – след обяд. Настаняване в хотел 3* в централната част на Кавала. Най-значителните забележителности в Панагия (Стария град) са крепостта и акропола, Имарета, стария морски фар, под който се намират скалите на Панагия. В стария квартал „Агиос Николаос“ на площад Елевтериос, се намира и едноименната църква „Свети Николай“ с мозаечно изображение, а зад нея се намира отпечатък от първото стъпване на св. ап. Павел в Македония. Градът е едно от най-големите пристанища на Гърция, амфитеатрално построен, с открояваща се гледка към всички негови забележителности. Свободно време. Вечеря в таверна (с допълнително заплащане). Нощувка.

Пристигането на св. апостол Павел в Неаполис (Кавала). Мозайка пред църквата „Св. Николай“ в Кавала.

Втори ден

Закуска на блок маса. В 10.30 ч. отпътуване към Филипи. Посещение на манастира „Св. Сила“- мястото, където апостолите Петър и Сила са се спрели за кратка почивка преди да пристигнат в древния град Филипи.

Свети апостол Павел живее известно време във Филипи (Деян.16:12), вероятно тук пише и Първото послание до Тимотей, а от затвора в Ефес през 55 г. изпраща послание до жителите на града – Послание до филипяните. В близост до форума на Филипи се намира и мястото, където по предание св. апостол Павел кръщава Лидия и домашните й (Деян.16:15).

Връщане в Кавала. Свободно време. Вечеря в таверна (с допълнително заплащане). Нощувка.

Трети ден

Закуска. 11.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в Горна Оряховица вечерта.

ЦЕНА: 265 лв.

Цената е валидна за 17 пълноплащащи.

Пакетната цена включва: транспорт с лицензиран автобус, 2 нощувки и закуски в хотел 3*, екскурзовод на български език, медицинска застраховка, водач от агенцията.

Пакетната цена не включва: посещение на крепостната стена в Кавала (1.50  евро), вечеря в таверна (12 евро), екскурзия до Филипи (15 евро).

Пътуването се осъществява със съдействието на туристическа агенция „Аркин тур“ и туристическа агенция „Модерато турс“.

За допълнителна информация и записване:

Красимира Аврамова
тел.: 0887 532 499
e-mail: krasi.abrahmova@gmail.com

СПОДЕЛИ