​Спаси икона!

 

Икони от страници на вестници, списания, опаковки, стари календари… които се чудите какво да правите? Донесете ги при нас!

Фондация „Дякония и мисия“ се включва в подкрепа на благородно начинание, чието начало е поставено преди пет години. Кампанията започва преди Възкресение Христово през 2017 г. с благословението на свещениците в неделното училище при столичния храм „Рождество Христово“ в кв. Младост – 3 с ръководител Велина Андонова. 

Призивът на Велина Андонова, отправен в страницата на групата „Спаси икона“ е: „С децата ми от Неделното училище при храм „Рождество Христово“ не мислим, че мястото на иконите е в боклука! Искаме да помолим всички хора, които ще боядисват яйца да не изхвърлят опаковките от багрилата с икони, кръстове и християнски символи. Изпратете ни ги! Ние ще ги претворим в картички, които ще използваме за добротворство!“. През годините инициативата на неделното училище при храма става целогодишна.

Целта е да бъдат избавени от изхвърляне и унищожаване икони, поставени върху опаковки, публикувани във вестници, списания и др. На непотребните наглед свети изображения се вдъхва нов живот от ръцете на децата в неделното училище и те се превръщат в картички и други подаръци. Продават се с благотворителна цел в подкрепа на онкоболни хора.

Тази година в каузата „Спаси икона“ се включват и децата от работилницата „Ангелофания от хартия“  в гр. Сливен.

За да популяризира и подпомогне благородното начинание фондация „Дякония и мисия“ се включва в събирането на непотребни и застрашени от изхвърляне и унищожаване икони, поставени върху опаковки, публикувани във вестници, списания, календари и др.  Ако имате такива, можете да ги донесете в нашия офис: гр. Велико Търново, ул. „Елин Пелин“ №6 (делничен ден от 10 до 16 ч.). Често се налага да сме извън офиса, затова преди да ни посетите, можете да се свържете с нас на електронна поща diakonia_mission@abv.bg и чрез ЛС на страницата ни във Facebook.

„Спаси“ икона и подари надежда!

Автор: фондация „Дякония и мисия“

* В материала е използвана информация от dveri.bg.

СПОДЕЛИ