Стани доброволец! Заедно можем да творим добро!

„Не се грижете всеки само за себе си, но и за другите“

(Филип. 2:4)

На 1 ноември – Деня на народните будители и деня, в който Църквата чества паметта на светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян, поставяме начало на програмата „Заедно творим добро“ – доброволческа инициатива на фондация „Дякония и мисия“.

Защо избрахме тази дата?

Защото сме убедени, че безсребреници и будители има и днес.

Защото сме убедени, че с общи усилия любовта и доброто могат да стоплят човешко сърце, че всеки един от нас може да бъде светлина и да носи радост и любов.

Защото сме убедени, че „не само с хляб ще живее човек“ (Мат. 4:4) и има човешка потребност, много по-дълбока и неутолима от телесния глад – нуждата от любов, а любовта е безплатна – не защото не струва нищо, а защото е безценна!

Има предание за монах, който на път за своя манастир срещнал премръзнал просяк. Искал да му помогне, но торбата му била вече празна и нямал нищо в себе си, дори и парче хляб. Тогава монахът коленичил, взел двете ръце на просяка в своите ръце и ги държал, докато ги стопли…

Истинската обич изисква действие. Нашите ръце могат да помагат, да утешават, да стоплят нечии премръзнали ръце. Нашите думи могат да стоплят нечия страдаща душа. Убедени сме, че заедно можем да творим добро.

Ако искате да сме заедно и да творим добро, присъединете се към нас!

 

„Заедно творим добро“ – доброволческа инициатива на фондация „Дякония и мисия“