С вяра, надежда и любов

Двудневно пътуване до Кръстова гора с потребителите от защитените жилища за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец

Два дни след Въздвижение на светия Кръст Господен (Кръстовден) изпълнихме мечтата на потребителите на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост 1 и 2 в гр. Дебелец да посетят Кръстова гора.

Дванадесет потребители и двама придружители участваха в пътуването, организирано от фондация „Дякония и мисия“. В първия ден от двудневното ни пътешествие посетихме Кръстова гора – място, прославено с чудеса и изцеления.

В храма „Покров Богородичен“ се поклонихме на св. Кръст, изкачихме се заедно по алеята с дванадесетте параклиса, посветени на Христовите апостоли, посетихме стария храм „Св. Троица“ и аязмото „Гълъбичката“ с параклиса „Св. Богородица – Живоносен източник“.

В утрото на втория ден от нашето пътуване – денят, в който Църквата чества паметта на св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, се отправихме към Бачковската света обител. Пътуването ни продължи към Асеновград – „българският Йерусалим“. В храма „Св. Благовещение“, известен и като Рибната църква, се поклонихме на чудотворна икона на Божията майка, посетихме и аязмото „Св. Йоан Предтеча“, изписано от Захари Зограф, успахме да видим и рибките в лечебния извор.

Радостни души и сърца, усилена вяра, надежда и любов – така завърши нашето двудневно пътуване!

Благодарим за съдействието на Туристическа агенция „Евротурс – ВТ“, „Бета Бус“ ЕООД и хотел „Родопски дом“, които съдействаха да се осъществи това пътуване!

Благодарим на всички, които подкрепят дейността на фондация „Дякония и мисия“ и ни помагат да даряваме радост!

Ако желаете да ни подкрепите, последвайте хаштаг #ХОБИсКАУЗА във Facebook – можете да изберете ръчно изработено изделие от талантливи хора, да дарите радост на свои близки и приятели, и така да подкрепите дейността ни.

За дарения:

IBAN: BG09UBBS88881000901622

BIC: UBBSBGSF

Обединена българска банка

ФОНДАЦИЯ ДЯКОНИЯ И МИСИЯ

Автор: фондация „Дякония и мисия“

Още по темата:

Двудневно морско приключение с потребителите на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец

Посещения в Дневния център за стари хора и в Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост

СПОДЕЛИ