С празнично настроение в навечерието на Рождество Христово

предпразнични преживявания с приятелите ни от Комплекса за социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец и Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново

 

В дните непосредствено преди Рождество Христово се опитахме да създадем повече празнично настроение на потребителите на Комплекса за социални услуги за лица с умствена изостаналост в гр. Дебелец и възрастните хора от ДСХ „Венета Ботева“ във Велико Търново – социалните институции, с които работим от няколко години.

 

На 20 декември 2022 г., денят, в който Православната църква чества паметта на св. Игнатий Богоносец и започва предпразненството на Рождество Христово, Комплексът за социални услуги за лица с умствена изостаналост (доскоро Защитено жилище за лица с умствена изостаналост 1 и 2) в гр. Дебелец отбеляза своята 15-та годишнина. За „рождения ден“ всички потребители участваха в тържество с много познавателни игри и народни танци, получиха коледарска благословия, подаръци, показаха уменията си на добри танцьори на български хора.

На 22 декември 2022 г. осигурихме билети и транспорт на двадесет и пет възрастни от ДСХ „Венета Ботева“ за коледния галаконцерт на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Заедно с възрастните хора и доброволци се насладихме на великолепния спектакъл на търновския театър.

 

Благодарим на аниматорите на Туристическа агенция „Евротурс-ВТ“ и на учениците от ПГТ „Васил Берон“ за професионализма и прекрасното настроение, което създадоха на тържеството на Комплекса за социални услуги за лица с умствена изостаналост! На нашите доброволци Георги Иванов, Петър Иванов, Милко Гърдев, които придружиха хората от Дома на коледния галаконцерт!

Благодарим и на всички, които закупуват нашите изделия от кампанията #ХОБИсКАУЗА и ни помагат да даряваме радост!

СПОДЕЛИ