С „Приказка за Търновското царство“ младите аниматори от Гимназията по туризъм гостуваха в Дома за стари хора във Велико Търново

След продължително прекъсване поради наложените ограничения във връзка с COVID-19 и срещи „при оградата“, през месец юли подновихме традиционните си петъчни посещения в Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново.

На 16 юли 2021 г. петъчната ни среща беше различна! С „Приказка за Търновското царство“ младите аниматори от 11А клас, специалност  „Организация на туризма и свободното време“, от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ зарадваха възрастните хора.

Царете и цариците на Второто българско царство оживяха по увлекателен начин в двора на Дома. Програмата завърши с болярски танц и аплодисменти!

Културната анимация „Приказка за Търновското царство“ е част от производствената практика на учениците и в продължение на седмица радваше посетителите на архитектурно-музейния резерват „Царевец“.

Изказваме искрена благодарност на учениците от 11А клас на ПГТ „Д-р Васил Берон“ и техния учител Снежана Стефанова за радостта, която подариха на възрастните хора!

СПОДЕЛИ