Франсис Скот Фицджералд в „Четем заедно…“ 8

На 22 март 2020 г. приключи анкетата, с която беше избрана книгата, на която ще е посветено осмото издание на „Четем заедно…“. С 57,1% допитването спечели „Диамант, голям колкото „Риц“ на Ф. Скот Фицджералд. В анкетата бяха предложени за гласуване и произведения на Ърнест Хемингуей, Дж. Селинджър, Джон Стайнбек и Фредерик Бекман.

„Диамант, голям колкото „Риц“ е модерна приказка за богатството, егоизма и алчността.

Франсис Скот Фицджералд  описва един привидно прекрасен свят, в който обаче притежанието на огромно състояние не носи свобода и сигурност, а поквара и разруха. Свят, в който всичко може да се купи и няма цена, която да не може да бъде платена. Символично наситена, тази новела блести като истински диамант в творчеството на автора и ще събере почитателите на книгите на 7 май 2020 г. (четвъртък), отново в кафе-книжарница „Страница 394“ от 18 ч. (Велико Търново, ул. „Хаджи Димитър“ №27)!

Има хора, които променят историята! Но има и истории, които променят хората!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Нарине Абгарян събра почитателите на книгата в „Четем заедно…“ – 7

Предпразничен дух в шестото издание на „Четем заедно…“

Ако въведеното извънредно положение (във връзка с вируса COVID – 19) и предприетите от правителството мерки за забрана на масови мероприятия бъдат удължени, датата на срещата ще бъде променена!

 

 

СПОДЕЛИ