ХОБИ с КАУЗА: представяме ви „Желание за пожелание“

#ХОБИсКАУЗА се появи спонтанно през зимата на 2019 г., когато решихме да направим благотворителен базар за Рождество Христово „От сърце – за протегнати ръце“ (хоби с кауза). Картичките бяха изработени от координатора на Фондацията Диана Николова. С времето към идеята се присъединиха и други талантливи млади хора, които посветиха хобито си за изработване на различни изделия и сувенири на нашата кауза. Представяме ви „Желание за пожелание“:

Моята работилничка „Желание за пожелание“ има една цел – да пожелаем доброто.

Изделията, които представям са изработени на ръка, с внимание към всеки детайл. Моето хоби получи своята кауза чрез дейността на фондация „Дякония и мисия“. Така представените сувенири в групата „Желание за пожелание“ носят двойна радост, защото картичките и изработените изделия пожелават добро не само на новия им притежател (получил своя подарък), но и на хората, на които помагаме чрез фондацията, като внесем капка радост в живота им.

Какво правим – всеки сувенир или картичка, закупена за подарък е дарение за каузата на фондация „Дякония и мисия“, защото заедно можем да творим добро.

Диана Николова

Това хоби с кауза носи вдъхновението и вярата, че всеки от нас може да поднесе едно малко пожелание за добро, защото „понякога една малка капка сърдечност, една топла дума, един внимателен жест могат да преобразят живота на човек…“ (митр. Антоний Сурожски).

 

 

Диана Николова е координатор на фондация „Дякония и мисия“. Завършила е бакалавърска програма „Теология“ на Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, магистърска програма „Богословие на личността и обществото“, а в момента е докторант в катедра „Библейско и систематическо богословие“ на Православния богословски факултет. Един от доброволците на кампанията „Обади ми се! Ще преминем заедно през това!“, автор на дизайна на благотворителните ни календари „Пътуване в радостта“ 2020 и „Пътуване в радостта“ 2021, инициатор на идеята #ХОБИсКАУЗА, и създател на „Желание за пожелание“.

СПОДЕЛИ