IV лятно докторантско училище по систематическо богословие се проведе в Троянския манастир

За четвърта поредна година от 11 до 13 юни 2019 г. в Троянския манастир „Успение Богородично“ се проведе лятно докторантско училище, организирано от Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет и фондация „Дякония и мисия“, с благословението и подкрепата на Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий.

Тринадесет докторанти от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Югозападния университет „Неофит Рилски“ в продължение на три дни имаха теоретически и практически занимания, свързани с изследователските методи в различните научни области, наукометричните показатели и условията за публикуване, конферентна култура и организиране на научни събития.

Лектори по време на четвъртото издание на обучителния семинар бяха доц. д-р Надежда Христова, научен секретар на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и преподавател в Историческия факултет на университета и доц. д-р Свилен Тутеков – ръководител на катедра „Библейско и систематическо богословие“ и директор на Центъра по систематическо богословие при Православния богословски факултет.

След общата снимка пред портите на обителта, докторантите се разделиха с пожелание за нови срещи и повече възможности за неформално общуване.

СПОДЕЛИ