Дарения от кампанията „Пасхална радост“ достигнаха до нуждаещи се на Велики понеделник

На Велики понеделник в Горна Оряховица бяха раздадени част от хранителните продукти, събрани в благотворителната кампания на фондация „Дякония и мисия“ под надслов „Пасхална радост“.

Началото на благородното начинание да се зарадват бездомни и самотни хора беше поставено на 10 март 2019 г. Неделя Сиропустна и през Великия пост православни християни от Великотърновска епархия, а и от цялата страна се включиха в каузата да дарят храна на бездомни и самотни хора.

В общо шест пункта във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец се събираха трайни хранителни продукти. Част от средствата за кампанията бяха набрани и чрез благотворителна разпродажба на картички, изработени от Диана Николова, координатор във Фондацията и доброволци. Енориите на два православни храма във Велико Търново – „Възкресение Христово“ и „Св. Троица“, които бяха и пунктове за събиране на дарения, се включиха активно в начинанието, наред с десетки православни християни, настоящи и бивши възпитаници на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и дарители от София, Сливен, Габрово, Несебър, Горна Оряховица, които изпратиха хранителни продукти и дариха радост на бездомни и самотни хора в навечерието на Празника на празниците.

На Велики понеделник наред с хранителните продукти, нуждаещите се хора в Горна Оряховица получиха и картички, изработени от първокласници от училище „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Долна Оряховица с класен ръководител Марияна Николова и пожелание за светли пасхални празници от фондация „Дякония и мисия“.

Първата акция за раздаване на хранителни продукти в рамките на кампанията „Пасхална радост“ се осъществи със съдействието на директора на дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица – Боряна Кирилова и нейния отдаден на работата си и сърцат екип.

Благотворителната кампания на фондация „Дякония и мисия“ ще завърши на 27 април 2019 г., Велика събота, когато бездомни хора от Велико Търново и Горна Оряховица ще получат топъл обяд и пакети с храна.

Обядът във Велико Търново ще бъде от 11 ч. в сладкарница „Неделя“ (на пазара) и ще бъде осигурен от Ярослав Матоуш и редовния дарител в кампании за бездомни – Вики Тюфекчиева, собственик на верига заведения във В.Търново и региона. В Горна Оряховица обядът за хората без дом ще бъде в клуб „Вселена“ и е осигурен от собственика на заведението – Севдалин Кръстев.

 

Още по темата: На Велика събота бездомни ще получат топъл обяд

СПОДЕЛИ